Користь від вживання зелених яблук на голодний шлунок

       Вживати зелені яблука дуже корисно для здоров’я, адже вони мають низький вміст калорій та високу концентрацію фітонутрієнтів. Рекомендується з’їдати зелене яблуко на голодний шлунок, оскільки таким чином фрукт не тільки наповнює організм енергією, а й стимулює метаболізм.

       Зелене яблуко містить вуглеводи, амінокислоти та всього 80 калорій, додає енергії, сприяє зниженню ваги.

       Щоденне вживання яблук – профілактика виникнення цукрового діабету, адже вони здатні ефективно стабілізувати рівень цукру в крові.

       Завдяки пектинам і волокнам, які містяться у великій кількості в шкірці, яблука знижують рівень холестерину в крові. Нерозчинені молекули прикріплюються до часток холестерину й тим самим сприяють його виведенню, зменшуючи ризик закупорок судин і виникнення серцевих нападів.

       У яблуках міститься хлорогенова кислота, яка сприяє виведенню щавлевої кислоти з організму й нормалізації роботи печінки, травної системи й шлунково-кишкового тракту. Вживання зеленого яблука на голодний шлунок допомагає при уповільненому травленні та хронічних закрепах.

       Вживати зелене яблуко щоранку корисно для головного мозку. Це знижує ризик розвитку захворювань, що викликають деградацію розумових здібностей, за рахунок підвищення рівня нейромедіатора ацетилхоліну в мозку людини. Це біологічно активна речовина, яка бере участь в процесі запам’ятовування інформації.

       Завдяки високому вмісту в яблуках флавоноїдів і поліфенолів ці фрукти є природними антиоксидантами, що сприяє зміцненню імунітету та профілактики передчасного старіння організму.

       Кислоти, що містяться в яблуках, усувають зубний наліт і сповільнюють розмноження бактерій, які викликають різні інфекції.

       Однак, незважаючи на численні переваги цього фрукта, не слід надмірно вживати зелені яблука, користь і шкода яких залежать від грамотності складання вашого раціону.

 

Прес-служба УОЗ ОДА